Για τα Παντζαροκεφτεδάκια
- Στο μούλτι πολτοποιούμε τα παντζάρια και τοποθετούμε τον πουρέ σε ενα μεγάλο μπολ.
- Σε ενα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες με λίγο λάδι και αλάτι, σβήνουμε με ένα σφηνάκι μπαλσαμικό ξύδι να καραμελώσουν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Στο μούλτι πολτοποιούμε και τα ρεβύθια με το σκόρδο και τα προσθέτουμε στον πουρέ παντζαριού.
- Ανακατεύουμε καλά στο μπολ τα υλικά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη βρώμη, το αυγό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την ρίγανη και αλάτι-πιπέρι.
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά,σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε 30′ στο ψυγείο να δέσει το μίγμα.
- Επειτα ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια, αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε τα παντζαροκεφτεδάκια.
- Σερβίρουμε ζεστά μαζί με της σως γιαουρτιού/ταχινιού.
Για την σως γιαούρτι/ταχίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα κουτάλι στο χέρι και σερβίρουμε σε ένα μπολ.