Καλαμποκοκεφτέδες με σαλάτα
Αύγουστος 6, 2020Ψητή κολοκύθα με σος από ταχίνι
Οκτώβριος 8, 2020
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μεγάλο τηγάνι.
- Αλείφουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και λίγο κουρκουμά σε σκόνη.
- Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές του για λίγα λεπτά και μόλις πάρει ωραίο χρώμα προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
- Αφήνουμε το ψαρονέφρι να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά περίπου, γυρνώντας το ανά διαστήματα.
- Αφαιρούμε το ψαρονέφρι από το τηγάνι και μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες.
- Παράλληλα κόβουμε τα παντζάρια σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε έναν πολυκόπτη μαζί με το ταχίνι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε το χούμους παντζαριού καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη και απαλή κρέμα.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στον λεπτό τρίφτη.
- Τοποθετούμε μία αραβική πίτα στην επιφάνεια της κουζίνας και προσθέτουμε κατά μήκος χούμους παντζαριού, φέτες από το ψαρονέφρι, τριμμένο καρότο, κομμένα φύλλα από τη Γαλλική σαλάτα και γιαούρτι.
30 ' λεπτά
χρόνος παρασκευής
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό
Μάρτιος 9, 2021
Published by manager at Μάρτιος 9, 2021 Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
Published by manager at Ιανουάριος 7, 2021 Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
Published by manager at Δεκέμβριος 9, 2020 Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]