Πρωινό με παντζάρι και αυγά
Σεπτέμβριος 18, 2019Αφράτα Donuts με κολοκύθα
Οκτώβριος 28, 2019
Εκτέλεση
Για το κέικ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς, αλείψτε και αλευρώστε ένα ταψί διαστάσεων 25×40.
- Τοποθετείστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με την ζάχαρη με την βοήθεια του μίξερ για πέντε λεπτά.
- Ανοίξτε την συσκευασία κολοκύθας στον ατμό Αγρόκηπο χαλβατζή και κάντε τον πουρέ.
- Μετά θα προσθέσετε τον πουρέ κολοκύθας και το χυμό λεμονιού σταδιακά.
- Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το τζίντζερ και προσθέστε το μείγμα σε εκείνο με την κολοκύθα.
- Απλώστε το βούτυρο στο ταψί, ρίξτε το μείγμα και από πάνω τα τριμμένα καρύδια και ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά.
- Τοποθετείστε το κέικ σε μία πετσέτα που έχετε «βρέξει» με την ζάχαρη άχνη και τυλίξτε σε ρολό. Αφήστε να κρυώσει για 20 λεπτά.
Για την γέμιση
- Σε ένα μπολ τοποθετείστε την κρέμα τυριού, το βούτυρο, το ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ξετυλίξτε το κέικ κολοκύθας μόλις κρυώσει, απλώστε τη γέμιση και ξανατυλίξτε.
- Τοποθετείτε στο ρολό κέικ κολοκύθας σε μία λαδόκολλα και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.
- Τυλίξτε το κέικ σε ένα κομμάτι λαδόκολλας σαν καραμέλα και τοποθετείστε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Σερβίρετε κρύο. Πριν το κόψετε, γαρνίρετε προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη ακόμη.
40' λεπτά
χρόνος παρασκευής
για αρχάριους
βαθμός δυσκολίας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό
Μάρτιος 9, 2021
Published by manager at Μάρτιος 9, 2021 Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
Published by manager at Ιανουάριος 7, 2021 Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
Published by manager at Δεκέμβριος 9, 2020 Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]