Ατομικές πίτσες με τέσσερα τυριά, παντζάρι και σαλάμι αέρος από το www.dimitrisskarmoutsos.gr
Νοέμβριος 27, 2018Σπιτικά Σουβλάκια με τζατζίκι παντζαριού
Δεκέμβριος 14, 2018
Εκτέλεση
- Παίρνετε την κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» και την τρίβετε στην μεγάλη πλευρά του τρίφτη.
- Βάζετε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με τη ζαχαρη πιέζοντας ελαφρά με το χέρι. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγη ώρα.
- Αφαιρέστε τα περισσότερα υγρά που έχει βγάλει το μείγμα, χωρίς όμως να το στραγγίσετε τελείως. Προσθέστε όλα τα άλλα υλικά για τη γέμιση.
- Παίρνετε ένα πυρέξ ή ταψί (κατά προτίμηση παραλληλόγραμμο) και το αλείφετε με λάδι. Απλώνετε μέσα στο ταψί, 3 φύλλα, λαδώνοντας τα παράλληλα. Παράλληλα προσέξτε να εξέχουν εκτός ταψιού τα φύλλα, που έχετε απλώσει.
- Βάλτε την γέμιση επάνω στα φύλλα, και στρώστε την με μια σπάτουλα για να είναι ομοιόμορφη. Τα κομμάτια των φύλλων που εξέχουν από το ταψί μας, τα διπλώνετε προς τα μέσα έτσι ώστε να ακουμπούν στην γέμιση. Προσθέστε και άλλα 3-4 φύλλα λαδωμένα.
- Ψήνετε για 40’ στους 170 βαθμούς C, τοποθετώντας το ταψί στην βάση του φούρνου.
- Η πίτα μας είναι έτοιμη, όταν θα δείτε το φύλλο να έχει ροδίσει.
- Αφήστε την να κρυώσει λίγο, κόψτε την σε κομμάτια και πασπαλίστε την με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρισμα!
60' λεπτά
χρόνος παρασκευής
για αρχάριους
βαθμός δυσκολίας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό
Μάρτιος 9, 2021
Published by manager at Μάρτιος 9, 2021 Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
Published by manager at Ιανουάριος 7, 2021 Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
Published by manager at Δεκέμβριος 9, 2020 Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]