web
Τραγανοί Πατζαροκεφτέδες από την Ελένη Ψυχούλη
Νοέμβριος 8, 2017
blog
Η Food Blogger Greekista δημιουργεί με την Κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή»
Νοέμβριος 21, 2017

Τούρτα Λαχανικών από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

web

Υλικά Συνταγής

  • 5 μέτριες πατατες βρασμένες
  • 4 παντζάρια στον Ατμό
  • 4 καρότα στον Ατμό
  • 2 καλαμπόκια στον Ατμό
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 2 κουταλιές παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 3 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα
  • 2 γεμάτες κουταλιες γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλια ξύδι απο κρασί
  • 1 κουταλάκι λεμόνι
  • λίγη κρέμα βαλσαμικό για το τελείωμα
  • 1 κουταλιά άνιθο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα φρέσκο κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • κρέμα βαλσαμικού για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη σαλάτα τούρτα, είναι σημαντικό να στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά, αφού τα τρίψουμε.

Πρώτα τα τρίβουμε και μετά τα στίβουμε καλά ή τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.

Τρίβουμε τα παντζάρια μέσα σε μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τα καρότα.

Αλατοπιπερώνουμε κάθε λαχανικό, για τη σαλάτα τούρτα, χωριστά και προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξύδι και λεμόνι.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις  λιώνουμε με πηρούνι (καλύτερα όσο ακόμα είναι ζεστές), αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε άνιθο, φρέσκο κρεμμύδι, λιγο ξύδι, λεμόνι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.

Παίρνουμε 3 γεμάτες κουταλιές πατάτα και αφήνουμε τις υπόλοιπες στην άκρη. Προσθέτουμε σε αυτές τη μουστάρδα, το καλαμπόκι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε.

Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση ή μίά μέτρια φόρμα σιλικόνης για κέικ.

Στρώνουμε τα υλικά στη φόρμα ως εξής, αρχίζοντας από τη βάση: καλαμπόκι, πατάτα, καρότο, παντζάρι και τέλος την υπόλοιπη πατάτα. Ανάμεσα σε κάθε στρώση λαχανικών βάζουμε μία λεπτή στρώση μαγιονέζα-γιαούρτι.

Παγώνουμε στο ψυγείο, το λιγότερο για 1 ώρα.

Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ρόκα και περιχύνουμε ελαιόλαδο και λίγη κρέμα βαλσαμικό.

Κόβουμε σε κομμάτια τούρτας και σερβίρουμε. Ταιριάζει τελεια με κρέας, πουλερικά αλλά και ψάρι.

 

Βίντεο Συναρμολόγησης 

 

BARBARIGOU

 

Από την Αργυγώ Μπαρμπαρήγου για τα Λαχανικά στον Ατμό και τον Αγρόκηπος Χαλβατζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα άρθρα από το blog μας


Μάιος 12, 2023
PROSARMOGI_POST_SOCIAL_MEDIA_AGKAINIA_1200x480

Αγιασμός στην Νέα, Σύγχρονη Πτέρυγα στην Σκύδρα Πέλλας

Με πολύ χαρά σας ενημερώνουμε ότι σήμερα εγκαινιάσαμε τους νέους σύγχρονους χώρους για το προσωπικό της μονάδας μας στη Σκύδρα. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο κ. Δημήτρης Γιάννου, νυν Δήμαρχος Έδεσσας & υποψήφιος βουλευτής Πέλλας με τη Νέα Δημοκρατία και η κα. […]
Σεπτέμβριος 22, 2022
ergostasio

Halvatzis Makedoniki Always Growing Forward 2022

Σε λίγες μέρες, το προσωπικό της εταιρίας μας θα απολαμβάνει νέες αναβαθμισμένες συνθήκες εργασίας με τη νέα πτέρυγα που δημιουργήσαμε. Εστιατόριο, αποδυτήρια, ιατρείο, καθιστικό, όλα τους μοντέρνα και λειτουργικά, είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους εργαζόμενους μας. Σε συνδυασμό με τη […]
Μάρτιος 3, 2022
vacancy-hiring-Twitter

Αναζήτηση Προϊσταμένου Τμήματος Εξυπηρέτησης Β. Ελλάδος

Περιγραφή & Σκοπός Θέσης Συντονισμός και οργάνωση της ομάδας εξυπηρέτησης πελατών για την έγκαιρη και αποτελεσματική εκτέλεση και παρακολούθηση των παραγγελιών – από την λήψη της παραγγελίας έως και την παράδοση στον πελάτη- καθώς και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *